Tiktok hirdetési lehetőségek

Annak ellenére, hogy a Tiktok folyamatosan rekordokat dönt és hozza a számokat maga mögé utasítva a többi platformot, még mindig akadnak kételkedők, akik megkérdőjelezik a hatékonyságát.
Tiktok hirdetési lehetőségek

Bár a felhasználók száma már a vállalkozók körében is megugrott, sokan tartózkodnak attól, hogy jobban beleássák magukat a Tiktok Ads hirdetéskezelés fortélyaiba. Most megspóroljuk neked az időt és energiát, hogy egyedül térképezd fel ezt a kezelő felületet és segítünk a megértésében.

TikTok hirdetések

A felhasználók többsége azért marad csak néző, mert elriasztja a gondolat, hogy videós formában jelenjen meg egy platformon. A legtöbb cég, vállalkozó ezért is nyúl óvatosan ehhez a social media felülethez, mert új. Viszont lehet, hogy megváltozik a véleményed akkor, ha elárulom, nem kell Tiktok profil ahhoz, hogy legyen Tiktok hirdetéskezelő fiókod. A videós tartalmak iránti hatalmas érdeklődés miatt egyelőre nagyobb a kereslet, mint a kínálat, így a hirdetések nagyon kedvező - akár kattintásonként 10 ft-os-, eredményeket is hozhatnak. Ennek köszönhetően sokkal egyszerűbb a kitűzött célokat elérni és megszólítani a megfelelő közösséget.

Szórakoztató a közönség számára

A videós tartalmaknak köszönhetően a Tiktok csatornák élethű, szórakoztató és hiteles képet adnak, amivel könnyebben megnyerik maguknak a célközönséget. Emellett kedvező a CPC, azaz a kattintásonkénti ár. Mivel az üzleti világ még kivár és nehezebben nyit az új közösségi platform felé, így a marketingzaj elenyésző. Ami ismételten mellette szól, hogy a tiktok hirdetések beállításánál lehetőséged van megadni a landing page linkjét, ami által az eladási arányokat növelni tudod.

Hogyan épül fel a Tiktok hirdetési struktúra?

Ahogy máshol úgy itt is tudod elemezni a futtatott kampányaidat, emellett a szükséges videó és hang elemeket tárolhatod. Amennyiben pedig több hirdetési fiók fut a kezed alatt, akkor létrehozhatsz saját TikTok Business Center fiókot is, amelynek köszönhetően központilag tudod őket irányítani.

TikTok hirdetéstípusok

A Tiktoknak sikerült egy olyan a társadalom egy olyan fogyasztói réteget megragadni vagy akár kialakítani, akik az életszagú, könnyen emészthető tartalmakat preferálják. Az esetek többségében az egyszerű telefonfelvételek váltak ismertté. Maradjunk a hirdetéseknél, itthon ugyanis két típus közül választhatod ki a megfelelőt, ez pedig nem más, mint a videós és a spark hirdetés. Ha tanácstalan lennél, melyik számodra a megfelelő, akkor fordulj bizalommal a Selector Online Marketing Ügynökséget.

Videós TikTok hirdetés

Amennyiben a videós hirdetésre esik a választásod akkor észreveheted a hasonlóságot a natív tartalommal, ami a "Neked", azaz a "foryou"-ban jelenik meg annyi különbséggel, hogy emellett megjelenik egy CTA gomb, ami a landing oldaladra fogja átirányítani a nézőt.A kreatívon kívül még tartalmazni fog egy display képet, ez lehet egy céglogó is akár, valamint a márka vagy applikáció neve és egy rövid leírás. A videó tartama 5-69 másodpercig terjedhet, de általánosságban a 9-15 másodperc a javasolt.

Spark TikTok hirdetés

Ez az a videótípus, aminek a kreatívja szintén egy natív klip, annyi plusszal, hogy nem csak a sajátunkat, hanem akár más tartalmát is felhasználhatjuk. Természetesen csak az ő engedélyével. A matricák használata a klip szerkesztésekor pozitív hatást eredményezhetnek, emellett az organikus elérések segíthetik a terjedést és a márkaépítést.

Milyen költséggel lehet számolni a TikTok esetében?

A TikTok hirdetésnél a minimum büdzsé van feltüntetve, így a napi költségkeretünk 8000 Ft körül mozog, viszont a korábban említett CPC, kattintási arány 10 Ft-ra tehető. Ami jóval kedvezőbb a többi platformhoz viszonyítva. Ennek fényében a megfelelő hangvételű kreatív tartalom, az alacsony marketingzaj miatt hamar megtérülő számokat képes produkálni.

Elsőre talán a Tiktok hirdetések nem térnek el a többi social media felületétől, azonban jobban elmerülve a témában, beláthatjuk, hogy sok hasznos lehetőséget rejt egy vállalkozás számára!

Kapcsolódó cikkek

Melyik a jobb választás: HDD vagy SSD?

Melyik a jobb választás: HDD vagy SSD?

Most azzal foglalkozunk részletesebben, hogy melyik a jobb választás a HDD vagy az SSD és melyik milyen előnyöket, hátrányokat tartogathat.

Tiktok hirdetési lehetőségek

Tiktok hirdetési lehetőségek

Annak ellenére, hogy a Tiktok folyamatosan rekordokat dönt és hozza a számokat maga mögé utasítva a többi platformot, még mindig akadnak kételkedők, akik megkérdőjelezik a hatékonyságát.

Miért sárgulhat be a laptop és a telefon töltője?

Miért sárgulhat be a laptop és a telefontöltője?

Vajon, hogyan és miért fordulhat elő, hogy a laptop és a telefon töltője besárgul? Mi ennek az oka és mit tehetünk az ügy érdekében? Most kiderül!