Játékos fogyás? Ugrálj trambulinon!

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váló mozgásformáról még ma is sokan azt gondolják, fiatalság, bolondság – az ugrálás a gyerekeknek való.
Játékos fogyás? Ugrálj trambulinon!

Ez a közkeletű feltételezés viszont pusztán egy népszerű tévhit, hiszen a trambulinok segítségével rengeteg olyan gyakorlatot végezhetünk, amiknek köszönhetően nem csak a fogyás, de az izomtónusaink formálása is lehetővé válik számunkra, és az extra, ami a legjobb mindebben, hogy ezt játszva valósíthatjuk meg.

Ugráljuk le a kilókat!

Ugyan valóban egy olyan eszközről van szó, ami a szülinapi zsúrok egyik legnépszerűbb kelléke is lehet, de közben komoly atléták edzéstervének fontos kiegészítőjeként is szerepel ez a www.hawaj.hu kínálatában is megtalálható sportszer. Az örömteli mozgást biztosító trambulinon természetesen nem csak a sikongatva ide-oda ugrálást lehet űzni, de ez kétségtelenül az egyik legszórakoztatóbb formája a használatának. Ha viszont edzésre szeretnénk használni, akkor gondoljunk arra, hogy ahogy a futópályákon is sokkal jobb a rugózás, kényelmesebb a futás, úgy az aerob mozdulatok kivitelezéséhez is kellemesebb az ízületeink számára, ha nem a kemény földön végezzük őket.

Egyensúlyban önmagunkkal

A fogyás és izomfejlesztés mellett az egyensúlyérzék javításában is remekül hasznosíthatóak akár az olcsó trambulinok. A stressz kezelésében is hasznukat vehetjük, a vérkeringés javításával pedig nem csak a napközbeni aktivitásunk, a koncentrációnk nő majd, hanem az éjszakák is pihentetőbbé válnak, azaz általános teljesítményjavulást eredményez a rendszeres használata.

Kertek alatt és felett

Azoknak sem kell lemondania erről a szórakoztató és roppantul hatékony mozgásformáról, akik nem rendelkeznek akkora kerttel, ahol kényelmesen elfér egy néhány méter átmérőjű építmény. A kicsi trambulinok lehetővé teszik, hogy akár a négy fal között is aktívan hódolhassunk a mozgás iránti szenvedélyünknek, és ugrálva, játékosan sportolhatunk. A beltéri trambulin használat különösen javallott a túlsúllyal küzdőknek, hiszen az ízületek kímélésével hatékonyan és kényelmesen vághatnak bele az életmódváltásba.

Kapcsolódó cikkek

Kötelező tartozékok a szauna tulajdonosok számára

Kötelező tartozékok a szauna tulajdonosok számára

A szauna élvezetét fokozhatja néhány kiegészítő megvásárlásával.

Az 5 legmenőbb ágy, amit csak megvehetsz otthonra

Az 5 legmenőbb ágy, amit csak megvehetsz otthonra

Szerencsére nem mindegyik fajta a gazdagok kiváltsága.

Hogyan tárolja gyermekei játékait

Hogyan tárolja gyermekei játékait

Az, hogy hogyan tárolja gyermekei játékait, zavaros téma lehet, ha több gyermeke van, vagy ha korlátozott helyet próbál kihasználni.