A vákuumpumpa története

A borkultúra egyre nagyobb szerepet kap a világban, bár az is igaz, hogy az elmúlt években egyre több pincészet nyílik meg, nemcsak itthon, hanem az egész Földön.
A vákuumpumpa története

Ez hatással van a mindennapos alkoholfogyasztási szokásainkra, hiszen egyre nagyobb igény van a minőségi borokra. Ennek hatására jelentek meg a prémium borászati kellékek, amik nélkül manapság elképzelhetetlen lenne a borozás. Ide tartoznak a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vákuumpumpák, amik segítenek abban, hogy a maradék bor tárolása egyszerűbb és praktikusabb.

Ebben a cikkben a vákuumpumpa történetébe avatunk be részletesebben.

Mi az a vákuumpumpa? Mit érdemes tudni róla?

Tudta, hogy a Vacu Vin boros vákuumpumpa egy bor megőrző rendszer? Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a palackban maradt bort hosszabb ideig lehet frissen tartani. Ennek hála a kibontott bort vákuummal tárolhatjuk, hiszen a vákuumpumpa létrehoz egy olyan vákuumot, amely lassítja a bor oxidációs folyamatát, így akár további 10 napig élvezhetjük az ital frissességét és zamatát.

A boros kiegészítő akkor hasznos, ha ismerjük magunkat és tudjuk azt, egy egész üveg bort sosem iszunk meg teljes egészében egy étkezés alkalmával. Amikor csak a család egy bizonyos része fogyaszt bort, akkor ez bizony gyakran előfordul. A pumpa azonban frissen tartja a bort, így akár egy hét múlva is nyugodtan elő tudjuk venni, hogy a maradékot is elfogyasszuk. Hatalmas előnye, hogy nemcsak praktikus, de még jól is néz ki, így bármely konyhában megállja a helyét.

Hogyan készülnek és hogyan használhatóak?

A boros eszköz a Vacu Vin saját szociális munkahelyén készül, ahol az embereknek lehetőségük van biztonságban környezetben dolgozni. A vákuumpumpa és minden egyéb gyártmány a saját üzemükben készül. Itt támogatják a dolgozókat abban, hogy tanuljanak és fejlődjenek. Az eredeti vákuumpumpát is ők alkották meg, ráadásul az ikonikus holland dizájn igen stílusos, így mindig előnyben vannak a versenytársakhoz képest.

A vákuumpumpa használata mellett szól, hogy ezzel csökkenthető a pazarlás. Az innovatív technológiával a bor pazarlása a múlté. A tudatos borfogyasztók sokszor tényleg csak 1-2 pohárral isznak, így a palack ritkán szokott egyszerre kiürülni. A maradék ital esetében azonban fontos, hogy ne a lefolyóban kössön ki. A vákuumpumpa megóvja az üvegben található alkoholt az oxidálódástól, így még 10 nap múlva is frissen fogyasztható marad.

Használatának lépései

A vákuumpumpa használata igen egyszerű, hiszen egyszerűen rá kell tenni a dugót a nyitott üvegre, majd kiszívni belőle a levegőt. Ha meghalljuk a kattanó hangot, akkor sikerült elérni az optimális vákuum szintet, így az ital már készen áll arra, hogy tárolni lehessen.

Kapcsolódó cikkek

Bor és gasztronómia: Melyik bor illik a különböző ételekhez

Bor és gasztronómia: Melyik bor illik a különböző ételekhez

A bor és gasztronómia összekapcsolása évezredek óta folyik, és a megfelelő bor kiválasztása az ételhez elengedhetetlen ahhoz, hogy a két ízélmény kiegészítse egymást.

Édesburgonya püré - Egyszerű és finom receptek

Édesburgonya püré - Egyszerű és finom receptek

Az édesburgonya püré egyszerű, ízletes és tápláló fogás, amely változatosan felhasználható az étkezésekben.

Gin fűszerválogatás készítése házilag

Gin fűszerválogatás készítése házilag

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy a gin fűszerválogatása készítése házilag miként megoldható, és mik közül válogathatunk ezen a téren.