A purhab egészségre gyakorolt hatásai

Vajon káros a purhab? Ha beérjük a rövid válasszal, akkor elég, ha ennyit tudunk: nem. Amennyiben részletesebb magyarázat érdekel, akkor olvassunk tovább!
A purhab egészségre gyakorolt hatásai

A megfelelő szigetelési anyag kiválasztásánál minden családnak eszébe jut az egészsége. A történelem során többször találkozni olyan incidensekkel, ahol a szépség vagy a dekoráció az emberek életébe került. Jó példa erre az, amikor a gazdagabb réteg zöld falat szeretett volna, és ezt éppen uránnal érték el. Képzelhetjük a következményeket!

Nem véletlen, hogy sokan az anyagok egészségre gyakorolt hatásaival kezdik a kutatást, de a purhabnál semmi veszélyeset nem fogunk találni. A poliuretán már az 1930-as évektől kezdve az életünk részét képezi, használták az autóiparban és a bútoriparban is, azonban szigetelésként (akár lapostető esetén is) a leghasznosabb.

Nem táplálja az égést, nem zsugorodik, nem porlad, a kifújástól kezdve végig kemény marad, tehát később sem kell attól tartani, hogy esetleg belélegezzük.

Nem tartalmaz illékony anyagot, sem formaldehidet

A szórt purhab szigetelésnek nincs illékony anyag tartalma sem, tehát nemcsak párolgás mentes, hanem az ózonréteget is védi, így a környezet számára is pozitív a használata. Csak akkor léphet fel csekély mértékű gázosodás, ha nagyon nagy mennyiségű szigetelést teszünk fel, ami 30-40 cm vastagságot jelent.

Ilyenkor az épületet egy napig szellőztetni kell, de utána minden visszaáll a normális kerékvágásba.

A másik gyakori kérdés a formaldehid tartalom szokott lenni, annak ellenére, hogy a lakásban rengeteg olyan tárgy van, ami tartalmazza. Jó példa erre a körömlakk, néhány ragasztó, kozmetikumok vagy éppen a dohányfüst. De mivel a purhab habosodása nem igényel formaldehidet, ezért nincs is benne.

A purhab egyetlen veszélye a felvitelkor áll fenn, mivel a könnyű hab nagyon gyorsan megszilárdul. Amennyiben megfelelő védelem nélkül visszük fel, és esetleg belélegezzük, akkor a purhab a tüdőnkben fog megszilárdulni, ami tényleg káros az egészségre.

Szerencsére a szakemberek tudnak erről, így gondoskodnak a munkavédelmi eszközök használatáról.

Kapcsolódó cikkek

Az aktivitás nagyon fontos - a rendszeres mozgás elősegíti a testi és a lelki egészséget is

Az aktivitás nagyon fontos

A fizikai aktivitás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nagyon lényeges, hogy rendszeresen mozogjunk, hiszen így számtalan betegség elkerülhet bennünket.

Az állóképesség javítása - az állóképességet sok módon növelhetjük meg

Az állóképesség javítása

Az állóképességet több módon is növelhetjük. Mutatjuk is, melyek ezek!

Ajándékozzunk egészséget szeretteinknek - egészséget ajándékba is adhatunk.

Ajándékozzunk egészséget szeretteinknek

Az egészség fontos. Ha azt látjuk, hogy egy hozzánk közelállónak nagy szüksége lenne egy olyan termékre, ajándékra, amely az egészségét szolgálná, ne habozzunk, és lepjük meg vele.