Az állóképesség javítása

Ahogy idősödünk, úgy az állóképességünk is csökken. Egy férfi nehezebben tolerálja, ha csökken a teljesítménye a munkában, ha egyre kevesebbet tud mozogni. Mit lehet tenni? Az állóképességet is lehet és kell is javítani. A cikkben olyan táplálék - kiegészítőkről olvashatsz, amelyek fokozzák az állóképességet.
Az állóképesség javítása - az állóképességet sok módon növelhetjük meg

Az energia növelése és a guarana

A guarana őshazája, Brazíliában található. A guarana nem csak az energiát növeli meg, hanem jó hatással van a libidóra és az étvágyat is csökkenti. A guarana koffeint tartalmaz, így azok, akik már emellett is fogyasztanak kávét, vagy más koffein-tartalmú kiegészítőt, csak óvatosan alkalmazzák a guaranát vagy a guaranát is tartalmazó étrendkiegészítőt. A guarana nem csak energiát biztosít a szervezet számára, de a fáradtság leküzdésében is nagyon hatékony.

A guarana serkentőleg hat a központi idegrendszerre, javítja a teljesítményt és még a testsúlycsökkentésben is szerepe lehet. Ez utóbbi hatását étvágycsökkentő hatásának köszönheti.

A guarana, koffein-tartalma miatt fokozza az éberséget, emellett jó közérzetet biztosít, hatékony a motiváció növelésében.

Panax ginzeng az életminőség javítására

A kínai gyógyászat már évezredek óta alkalmazza ezt a gyógynövényt, amelyet kínai, vagy koreai ginzengnek is szoktak nevezni. A gyógynövény csökkenti a magas vércukorszintet és immunstimuláló hatással rendelkezik. Nagyon hatásos a stressz szint csökkentésében. A ginzenggel hatékonyan küzdhetjük le a fáradtságot, de akkor is hasznos, ha túl sokat dolgozunk, azaz túlterheltek vagyunk. A ginzeng, a fizikai állóképesség javításában is bizonyított, illetve a fáradtság késleltetésében is fontos szerepe van.

Az állóképesség fokozása és a kreatin

A kreatin az emberi szervezetben is megtalálható. Nagy mennyiségben, az izmokban, a vesékben, a májban és a hasnyálmirigyben található. A kreatin tehát az izmokban is termelődik. Minél többet mozgunk, sportolunk, annál több kreatin termelődik. Valójában a kreatin-szintet az étkezés során is tudjuk növelni a szervezetünkben. Azért is fontos, hogy odafigyeljünk szervezetünk kreatin-szintjére, mivel ennek megléte, avagy hiánya, még az idegrendszerre is hatást gyakorol.

A kreatin-kiegészítők tehát az izmokban lévő kreatin szintet növelik meg, így az izmok sejtjei több energiához jutnak hozzá, ami pedig jelentősen fokozza az állóképességet. A kreatinnak a testtömeg növelésében is van szerepe. Illetve jelentős és pozitív változás következik be az izomerő növelésében, de a kreatin a kitartást is fokozza.

Kapcsolódó cikkek

Az állóképesség javítása - az állóképességet sok módon növelhetjük meg

Az állóképesség javítása

Az állóképességet több módon is növelhetjük. Mutatjuk is, melyek ezek!

A boldogságot könnyű elérni - hogyan legyél boldog?

Hogyan legyél boldog?

Először nekünk kell boldognak lenni ahhoz, hogy másokat is azzá tudjunk tenni. A boldogság kulcsa nálunk, bennünk van, csak meg kell azt találnunk.

Ajándékozzunk egészséget szeretteinknek - egészséget ajándékba is adhatunk.

Ajándékozzunk egészséget szeretteinknek

Az egészség fontos. Ha azt látjuk, hogy egy hozzánk közelállónak nagy szüksége lenne egy olyan termékre, ajándékra, amely az egészségét szolgálná, ne habozzunk, és lepjük meg vele.