Az aktivitás nagyon fontos

Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk, nagyon lényeges, hogy aktív életet éljünk. Talán nem véletlen, hogy egészségügyi szakemberek és orvosok is azt hangsúlyozzák az idősebb embereknek is, hogy minél tovább élnek aktív életet, annál nagyobb lesz az esélye, hogy nem betegszenek meg. Az aktivitás nem csak a testmozgásra érvényes, hanem az agy aktivitásának megőrzését is magába foglalja. Az aktív életmód számos betegség leküzdésében a segítségünkre lehet. Például a rendszeres mozgás, az aktív életmód, segítséget nyújthat a cukorbetegség, a stroke és a szívbetegség megelőzésében. Amennyiben rendszeresen mozgunk, úgy az agy is jobban fog működni, de még a mentális egészségünket is megőrizhetjük. Mégis, hogyan maradjunk aktívak? A cikkünk, ebben próbál segítséget nyújtani.
Az aktivitás nagyon fontos - a rendszeres mozgás elősegíti a testi és a lelki egészséget is

Ne akarjuk lefutni a maratont

Aki hosszú éveken keresztül nem élt aktív életmódot, jól teszi, ha csak lassan, fokozatosan szoktatja magát a rendszeres testmozgáshoz. A rendszeres edzés szerves részét képezi a bemelegítés és a nyújtás is. Ezek nélkül megnövekszik a sportsérülések veszélye, ami idősebb korban, akár végzetes is lehet.

Edzeni otthon is lehet

Sokan azért nem kezdik el az edzést, mert úgy vélik, hogy ez sok pénzbe kerül, hiszen meg kell venni az edzőtermi bérletet és még a megfelelő edzőfelszerelésre is költeni kell. A futáshoz elegendő egy kényelmes futócipő, illetve edzeni otthon is lehet. Az interneten is nagyon sokféle gyakorlat elérhető, így már csak rá kell magunkat szánni az edzésre.

Az ideális testsúly elérése és fenntartása

Az aktív életmódhoz, a rendszeres testmozgás is hozzátartozik. Nyilván, mindenkinek saját magának kell azt az edzésformát, mozgásformát megtalálnia, amely segítséget nyújthat az ideális testsúly elérésében és fenntartásában. Mindenképpen olyan sportot, olyan edzésformát javasolt választani, amely közel áll hozzánk, és amelyet rendszeresen is szívesen is végzünk.

Már napi félórás edzés is hasznos

Kutatások igazolják, hogy már napi 30 percnyi fizikai aktivitás is nagyon hasznos. Ezt nem feltétlenül muszáj egyszerre „letudni”. Az edzésprogramunk akkor is hatásos lehet, ha ezt a 30 perces mozgást, 3 részletben végezzük el. És ne mindig ugyanazt a mozgásformát végezzük, hanem csináljunk olyan gyakorlatokat is, amelyek nem csupán az erőnlétünket fokozzák, és az állóképességünket növelik, hanem a testünk izmosítására is törekedjünk. Kutatások sora igazolja, hogy minél több izom van rajtunk, annál kisebb az esélye a különféle megbetegedéseknek, például az egyik ilyen betegség a csontritkulás. A csontritkulás, idősebb korban nagyon veszélyes, hiszen a betegeknek sok esetben nem pusztán a betegségtől, hanem annak szövődményeitől kell tartania.

Kapcsolódó cikkek

Tudtad? Így menthetsz életeket a plazmaadással

Tudtad? Így menthetsz életeket a plazmaadással

A plazmaadás jelentőségének megértéséhez először is tisztáznunk kell, mi is pontosan a plazma és miért olyan értékes a modern orvostudomány számára.

A fiatalos bőr titka - a bőr öregedését előidéző tényezők

A fiatalos bőr titka

A bőrünk már 20 éves korunk az öregedés jeleit mutatja. Azonban egyes tényezők is felgyorsíthatják a bőr öregedési folyamatait. A cikkből kiderül, hogy melyek ezek a tényezők és hatások.

Az aktivitás nagyon fontos - a rendszeres mozgás elősegíti a testi és a lelki egészséget is

Az aktivitás nagyon fontos

A fizikai aktivitás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nagyon lényeges, hogy rendszeresen mozogjunk, hiszen így számtalan betegség elkerülhet bennünket.