Érdekességek az európai labdarúgó bajnokságokból

Körülnéztünk Európa minden pontvadászatában és megvizsgáltuk, mely bajnokságokba játszik a legtöbb légiós, hol mennyi az átlagéletkor és egyéb további érdekességeket is összegyűjtöttünk.
Érdekességek Európa futballjáról

A légiósok tekintetében az első két helyen top bajnokság található, de meglepő módon nem az összes top pontvadászat van a lista elején. A Premier League-ben játszik a legtöbb légiós, ha százalékos arányokat nézünk. Az angol bajnokság 62,3 %-át külföldi labdarúgók alkotják, amivel bőven az élen vannak. A második helyen a Seria A következik, ahol szintén 60 százalék fölötti a légiósok aránya, ez az olasz futballban nem volt mindig így, az utóbbi években viszont az a trend. A harmadik helyen a portugál élvonal található, ahol az olaszokhoz hasonlóan 60,7 százalék a külföldiek aránya. Majd kisebb bajnokságokkal folytatódik a lista, mint Andorra, San Marino vagy éppen Ciprus. Ezután következik a belga, majd a német pontvadászat. Az NB 1 a 22. helyen található 37,5 százalékos aránnyal, amivel például a La Liga előtt helyezkedik el.
Ha a másik oldalról vizsgáljuk a listát, akkor Izland az első, mindössze a bajnokság 10,1 százalékát alkotják légiósok, mögöttük Montenegró, majd Feröer-szigetek következik.

A bajnokságok átlagéletkorát megvizsgálva a szlovák Fortuna Liga rendelkezik a legalacsonyabb átlagéletkorra, a szlovák élvonalban ez a szám 23,2, érdekesség, hogy szlovák másodosztályba van ugyanígy 23,2 az átlagéletkor, tehát Szlovákiában egyértelműen megkapják a lehetőséget a fiatal tehetségek. A top bajnokságok közül a Ligue 1 található legelöl, ott 24,9 a játékosok átlagéletkora. DE, ha a komolyabb bajnokságok nézzük végig, akkor a holland Eredivisie van az élvonalban, ez egyáltalán nem meglepő. Az NB 1 26,1-el inkább a lista hátsó felében helyezkedik el.

A játékosok összértékét figyelembe véve, a Premier League található az első helyen, majd a LaLiga következik, a harmadik helyen pedig a Serie A van. DE természetesen a lista első 5 helyét a top 5 bajnokság viszi, a Bundesliga és a Ligue 1 következik. Az már érdekesebb, hogy a top bajnokságok mögött kik találhatóak, itt először a portugál bajnokság, majd az orosz utána pedig a holland helyezkedik el. Az NB 1 ezen a listán a 28.

Kapcsolódó cikkek

Legtöbb Bajnokok Ligája gól

Legtöbb gól egy Bajnokok Ligája idényben

Megnéztük minden idők legtöbb gólt szerző BL csapatait.

Fiatal magyar focisták - mutatjuk, kire érdemes figyelni

Fiatal magyar focisták - mutatjuk, kire érdemes figyelni

Sok minden befolyásolhatja azt, hogy egy labdarúgó kipróbálja-e az idegenlégióskodást, de általában ha egy magyar labdarúgó külföldi csapathoz igazol, az pozitív kicsengést kap a köztudatban és a szakmában egyaránt.

Három olyan sport, ami gyorsan és hatékonyan égeti a kalóriát

Három olyan sport, ami gyorsan és hatékonyan égeti a kalóriát

Összegyűjtöttük a 3 legjobb sportágat, ami valóban nagyon égeti a kalóriákat.