Minden idők legértékesebb 34 évnél idősebb labdarúgói

Előző cikkünkben górcső alá vettük a kiskorúakat, most a pályájuk végefelé járó játékosok következnek. Itt egyértelműen komoly karriert befutott labdarúgókról lesz szó, lesznek meglepetések és egy torony magasan kiemelkedő játékos is.
Legértékesebb 34 éven felüliek

Minden idők legértékesebb 34 éven felüli labdarúgói

Előző cikkünkben górcső alá vettük a kiskorúakat, most a pályájuk végefelé járó játékosok következnek. Itt egyértelműen komoly karriert befutott labdarúgókról lesz szó, lesznek meglepetések és egy torony magasan kiemelkedő játékos is.

Az első helyezett óriási fölénnyel, nem véletlenül a még mindig szárnyaló Cristiano Ronaldo, akinek az értéke még 35 évesen is 60 millió euró és ha így folytatja, akkor a következő évek listáját is bőven vezetni fogja.
Ronaldo mögött már érdekesebb a lista, a második helyen a korábbi remek német hálóőr Oliver Kahn található, a Bayern München egykori kapusának az értéke 2004-ben 35 évesen 14 millió euró volt, ez óriási értéknek számított akkoriban és 15 évig vezette a listát, amíg Ronaldo nem töltötte be a 35-öt. A harmadik helyen Zlatan Ibrahimovic helyezkedik el, akinek az értéke a 2017-es Manchester Unitedes időszaka alatt 12 millió euró volt, ezzel fér oda a harmadik helyre a svéd világsztár.
Nem meglepő, hogy a listán sok kapus található, hiszen a kapus poszton a játékosok karrierjének a hossza egyértelműen tovább tart, mint egy mezőnyjátékosé, azonban ettől függetlenül komoly meglepetések is akadnak. Nem meglepetés a még 35 éves Juventusos Gianluigi Buffon neve a 9. helyen, de a 11. Petr Cech sem váratlan. Ezután 13. helyen következik Santiago Canizares, majd utána Grégory Coupet, de a top 25-ben foglal még helyet Samir Handanovic, a 37 éves Jens Lehmann, Edwin van der Sar, és a lista egyértelműen legnagyobb meglepetése a 35 évesen a Fulham csapatának a hálóját őrző finn kapus, Antti Niemi, akinek 2007 júniusában 5 millió euró volt az értéke, amivel 23. legértékesebb 34 év fölötti labdarúgónak mondhatja magát. Niemi helye azért is elképesztő, mert még idősen is komoly hatással bíró szupersztárokat előz meg, mögötte jön Xavi, Roberto Carlos, Pirlo, Totti, Daniel Alves, Robben és még sorolhatnánk. Másrészről jól látszik, hogy egy kapusnak ebben a korban sokszor nagyobb értéket jósolnak, mint egy pályafutása végén járó sztárnak, ezt bizonyítja Palop 33., David James 36., Jääskeläinen 37, Ricardo 38., vagy éppen De Sanctis 42. helye.

TOP 15 legértékesebb 34 éven felüli játékos:

1. Cristiano Ronaldo
2. Oliverh Kahn
3. Zlatan Ibrahimovic
4. Pavel Nedved
5. Alessandro Del Piero
6. Ryan Giggs
7. Fabio Cannavaro
8. Gianluigi Buffon
9. Javier Zanetti
10. Luís Figo
11. Petr Cech
12. Zé Roberto
13. Santiago Canizares
14. Grégory Coupet
15. Thiago Silva

Kapcsolódó cikkek

Legjobb légiós gólvágók

Minden idők legtöbb gólt szerző légiósai az NB 1-ben

Körülnéztünk a magyar élvonal légiósai között és összeállítottuk minden idők legjobb külföldi gólvágóit Magyarországon, a lista sok érdekességet fog tartalmazni.

Megbukott sztárok

Szupersztárnak hitt játékosok, akik megbuktak

Nem gyakran születnek olyan játékosok, akik olyan karriert tudnak befutni, mint Cristiano Ronaldo, vagy Lionel Messi, de annál gyakrabban jósolnak ilyen karriert fiatal tehetségeknek, akik később nem tudják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket.

Klubhű játékosok

TOP klubhű játékosok

A labdarúgás világában sok esetben a pénz irányítja a játékosokat, azonban akadnak olyan futballisták, akiknél nem ez az elsődleges és hosszú éveket képesek lehúzni egy klubnál. Megnéztük kik az európai topligák leghűségesebb játékosai.