Meddig tart az egyes izmok regenerálódása?

Az izmok regenerálódása gyakran alábecsült. A srácok az edzőteremben nehéz vasakat emelgetnek, betartják a szigorú diétákat, és így sem látnak eredményeket.
Meddig tart az egyes izmok regenerálódása?

Ennek az oka pontosan az elhanyagolt izomregeneráció lehet. Nézzük meg együtt, hogy mennyi ideig kellene imádott testünket pihentetni egy kiadós edzés után.

Ne számíts konkrét eredményre!Az interneten számtalan garantált útmutatást találhatsz fogyáshoz, izomtömeg növeléshez és annak regenerációjához is. Minden jó fitneszedző vagy rajongó azonban tudja, hogy minden embernek valami másra van szüksége.

Józsi barátodnak óriási bicepsze nőtt, és Te a tiédet nem tudod meggyőzni, hogy növekedjen? De viszont lábaidat Achilles is irigyelhetné, miközben Józsi barátod lábai karóra emlékeztetnek? Semmi szokatlan, minden test egyedi, minden izom eltérően regenerálódik és ez a folyamat minden egyénnél másképp zajlik.

A fájdalom döntő tényező

Javasoljuk regenerálásnál a kevésbé fejlett és gyengébb izmokra összpontosítani. Ezek természetesen edzést követően jobban fájnak, mint a többi izom. Általánosságban érvényes az a szabály, hogy a legnehezebben regenerálódó izmok a lábszárizom, az alhas izom, trapézizom és az emberek többségénél ide tartozik a tricepsz is. Meg kell azonban ismételten jegyeznünk, hogy ez mindenkinél egyedi!

Milyen hosszan kéne regenerálni az egyes izmokat? Alapvetően legalább 4 napig. Mellkas gyakorlatot végezhetsz akár minden második nap, de a lábszárad akár egy hétig is égni fog, így lehetetlenné teszi a további edzést. Adj izmaidnak időt, köszönetet mondanak ezért növekedéssel és a kívánt erővel.

Ne feledd a kiegészítőket

Hogy izmaid megfelelően regenerálódjanak egy kemény edzés után, segítened kell nekik. A táplálékkiegészítőket ne becsüld alá. Az edzés utáni protein, vitaminok és ásványok biztosítják izmaid számára a gyorsabb és jobb minőségű regenerálást, és felkészítik őket a következő kemény edzésre.

Kapcsolódó cikkek

A fiatalos bőr titka - a bőr öregedését előidéző tényezők

A fiatalos bőr titka

A bőrünk már 20 éves korunk az öregedés jeleit mutatja. Azonban egyes tényezők is felgyorsíthatják a bőr öregedési folyamatait. A cikkből kiderül, hogy melyek ezek a tényezők és hatások.

Mindenkinek szüksége van - Tarts pihenőnapokat! Csak magaddal foglalkozz! – pihenőnapokra.

Tarts pihenőnapokat! Csak magaddal foglalkozz!

Pihenésre mindenkinek szüksége van. Olyan napokat szükséges beiktatnunk a mindennapjainkba, amelyek ellazítanak és oldják a stresszt. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Az aktivitás nagyon fontos - a rendszeres mozgás elősegíti a testi és a lelki egészséget is

Az aktivitás nagyon fontos

A fizikai aktivitás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nagyon lényeges, hogy rendszeresen mozogjunk, hiszen így számtalan betegség elkerülhet bennünket.