Legtöbb gól egy Bajnokok Ligája idényben

Megnéztük minden idők legtöbb gólt szerző BL csapatait.
Legtöbb Bajnokok Ligája gól

Ezt a listát az 1999/2000-es szezonba játszó Barcelona csapata vezeti, akik akkor 16 mérkőzésen 46-szor találtak a kapuba. A döntő azonban nem jött össze a katalánoknak abban az évben, az elődöntőben a Valencia búcsúztatta őket, de a spanyol házidöntő így sem maradt el, végül a Real Madrid simán 3-0 arányban nyerni tudott ott. A Barcelonából Rivaldo 10 góli jutott, ezzel holtversenyben gólkirályi címet ünnepelhetett, de Kluivert és Luis Enrique is eljutott 7-7 gólig.

A második helyre fér oda az idei Bayern, akik ha a gólátlagot vettük volna figyelembe, akkor simán túlszárnyalnák a Barcelonát, hiszen 9 találkozó alatt értek el eddig 39 gólt, ami több mint 4-es gólátlagot jelent. Már csak a döntő van hátra a bajoroknak, nagy kérdés, hogy ott is tudják-e folytatni ezt a domináns támadójátékot. Robert Lewandowski 15 góllal simán vezeti jelenleg a góllövőlistát és Cristiano Ronaldo 17 gólos BL-rekordja is látótávolságon belül van a lengyelnek. Raja kívül Serge Gnabry szerzi a további Bayern gólok nagyrészét, a német játékos 9 gólt lőtt eddig az idei BL-idényben.

Ezután a 13/14-es Real Madrid csapata következik, akik meg is nyerték akkor a Bajnokok Ligáját, hosszú idő után tudott a csapat diadalmaskodni ekkor a BL-ben, ezután azonban még egy triplázás is összejött nekik a 2010-es években. A csapat gólvágója természetesen Cristiano Ronaldo volt, aki ekkor hozott egy 17 gólos szezont, ami mai napig a legeredményesebb BL-idény egy játékostól. A Real támadó triójából Bale 6 gólig jutott Benzema pedig 5 találatot szerzett.

Érdemes még kiemelni a csapatból Di María játékát, aki nagyon sok gólpasszt osztott a szezonban.
Ezután a tavaly előtti Liverpool következik, akiknek döntőt ért ez a sok gól, de ott a Real Madrid kifogott rajtuk. A Liverpoolnál egy komolyabb trióról is beszélhetünk, hiszen Salah,Mané és Firmino is 10 gólig jutott ebben az idényben. James Milner pedig 9 gólpasszt osztott ki, amivel megnyerte ezt a kategóriát, de Firmino is 8-szor kiszolgálta a csapattársait a 10 gólja mellett.

Kapcsolódó cikkek

Klubhű játékosok Magyarországon

Legrégebben a csapatuknál lévő játékosok az NB 1-ben

Van olyan játékos, aki már több mint 10 éve erősíti ugyanazt a csapatot a magyar élvonalban, de légiósok is akadnak, akik elég előkelő helyezést foglalnak el ezen a listán.

Legtöbb Bajnokok Ligája gól

Legtöbb gól egy Bajnokok Ligája idényben

Megnéztük minden idők legtöbb gólt szerző BL csapatait.

Legértékesebb 34 éven felüliek

Minden idők legértékesebb 34 évnél idősebb labdarúgói

Előző cikkünkben górcső alá vettük a kiskorúakat, most a pályájuk végefelé járó játékosok következnek. Itt egyértelműen komoly karriert befutott labdarúgókról lesz szó, lesznek meglepetések és egy torony magasan kiemelkedő játékos is.