TOP csatárok, akik későn futottak be

A legnagyobb sztárokról általában már fiatalon látni lehet, hogy óriási potenciál van bennük, és hogy komoly karriert futhatnak be. Azonban akadnak olyan későn érő játékosok, akikre senki nem számít, hogy egyszer csak befutnak és nagyszerű szezonokat tesznek le az asztalra, nézzünk ilyen játékosokat.
TOP csatárok, akik későn futottak be

TOP csatárok, akik későn futottak be

A legnagyobb sztárokról általában már fiatalon látni lehet, hogy óriási potenciál van bennük, és hogy komoly karriert futhatnak be. Azonban akadnak olyan későn érő játékosok, akikre senki nem számít, hogy egyszer csak befutnak és nagyszerű szezonokat tesznek le az asztalra, nézzünk ilyen játékosokat.

Jamie Vardy

Az angol válogatott támadó 24 éves korában még az ötödosztályú Fleetwood Town csapatában szerepelt és mellette gyári munkásként is dolgozott. A 2011/12-es szezonban a csapata bajnok lett feljutott a negyedosztályba Vardy pedig 31 találattal gólkirály lett, amivel sikerült felkeltenie az akkor még másodosztályú Leicester City figyelmét. Az első Championshipben eltöltött idényében több kritika is érte, hiszen csak 4 gólig jutott, a következő szezonban azonban már 16-szor talált be, ezzel kulcsszerepet vállalt abban, hogy a Leicester feljutott a Premier League-be. Az ekkor 27 éves támadó a legmagasabb szinten sem vallott szégyent, 5 góllal 10 gólpasszal segítette a rókákat a bentmaradáshoz. És itt még nem volt vége a játékos fejlődésének, a következő szezonban 24 gólt szerzett és óriási meglepetésre bajnok lett a Leicester City-vel. A 29 éves Vardyt megválasztották a bajnokság legjobb játékosának és az angol válogatottban is bemutatkozhatott, a támadó azóta sem állt le a gólgyártással, a támadó vezeti a jelenlegi Premier League kiírás góllövőlistáját.

Luca Toni

A korábbi kiváló támadó pályafutása korai szakaszában kisebb olasz csapatokban játszott és csak 23 évesen lépett először pályára a Serie A-ban, méghozzá a Vicenza csapatában. Csapata kiesését követően a Brescia-ba igazolt, ahol nem tudta állandósítani a helyét a kezdőcsapatban, így 2003-ban a másodosztályba szereplő Palermohoz igazolt. A klubváltás remekül sült el, hiszen Toni az első idényében 30 gól szerzett, erre a teljesítményre az olasz szövetségi kapitány Marcelo Lippi is felfigyelt és behívta a játékost a keretbe, így Toni 27 évesen ölthette magára először a válogatott szerelését. Majd a Fiorentina szerződtette, ahol a 2005/06-os szezonban 31 gól szerzett, amivel olasz gólkirály lett, ekkor már a liga egyik legjobb csatárának tartották. 2 év után hagyta ott a firenzeieket és egy igazi sztárcsapathoz a Bayern Münchenhez igazol, ahol továbbra is vágta a gólokat. Az ekkor már 32 éves támadó az első évében minden tétmeccset figyelembe véve 39 találatig jutott, majd 2009-ben visszatért Olaszországba. Majd 38 évesen Toni 22 góllal újra olasz gólkirály lett a Hellas Verona csapatában, ezzel ő lett az olasz bajnokság történetének a legidősebb gólkirálya.

Miroslav Klose

Klose 21 éves elmúlt, amikor először pályára léphetett a Bundesligában, ám ez sem akadályozta meg abban, hogy top csatár váljon belőle. Pedig pályafutása nagyon nehezen indult be, fiatalon inkább a munkára koncentrált, ácsként dolgozott, mellette meg hobbiként az ötödosztályú FC Homburgban fubalozott. A Homburgból a Bundesligában szereplő Kaiserslautern csapatához igazolt, ahol 4 év alatt 52 gólt szerzett. Ám az igazi áttörést a Werde Bremen-nél töltött második szezonja hozta meg, a 2005/06-os szezonban a 28 éves játékos 25 találatig jutott a bajnokságban, amivel gólkirályi címet szerzett, sőt a Bundesliga legjobb játékosának is megválasztották. Első bajnoki címét pedig 30 évesen ünnepelhette a Bayern München játékosaként, majd 2011-ben 33 évesen pályafutása során először külföldre, a Lazióhoz szerződött, végül 2016-ban 38 évesen vonult vissza. Klose természetesen a német válogatottban is alapembernek számított, 137 meccsen viselhette a nemzeti válogatott mezét, és 71 találatával jelenleg ő számit a Nationalelf legeredményesebb játékosának és ő szerezte a világbajnokságok történetében a legtöbb gólt.

Kapcsolódó cikkek

TOP csatárok, akik későn futottak be

TOP csatárok, akik későn futottak be

A legnagyobb sztárokról általában már fiatalon látni lehet, hogy óriási potenciál van bennük, és hogy komoly karriert futhatnak be. Azonban akadnak olyan későn érő játékosok, akikre senki nem számít, hogy egyszer csak befutnak és nagyszerű szezonokat tesz

Legtöbb Bajnokok Ligája gól

Legtöbb gól egy Bajnokok Ligája idényben

Lejátszották az elődöntőket a Bajnokok Ligájában, ahol a PSG és a Bayern München jutott be a döntőbe. A Bayern München csapata elképesztő mennyiségben rugdosta a gólokat az idei BL-szezonban, ennek apropóján megnéztünk minden idők legtöbb gólt szerző BL c

Legjobb kapusok a BL-ben

A Bajnokok Ligája legjobb kapusai

Összeállítottunk egy listát a BL legjobb hálóőreiről az alapján, hogy a mérkőzéseiknek hány százalékát tudták lehozni kapott gól nélkül. Azokat a kapusokat vettük figyelembe, akik legalább 50 Bajnokok Ligája találkozón pályára léptek.